MB 60

Sistemul MB-60 din aluminiu se foloseşte la realizarea de elemente arhitecturale care necesită izolare acustică și termică, precum diferite tipuri de ferestre, uşi, vitrine, construcţii structurale etc.

Profilele sistemului sunt structurate pe trei camere, adâncimea de construcţie a secțiunilor ferestrei fiind de 60 mm pentru toc şi 69 mm pentru cercevea, iar a ușilor de 60 mm şi respectiv 60 mm. Adâncimile secțiunilor în cazul cercevelei şi tocului dau efectul unei singure suprafeţe din partea exterioară după închidere – în cazul ferestrei, şi efectul unei dublări a suprafeţei, cercevelei şi tocului - în cazul uşii. Forma profilului stă la baza unor uşi şi ferestre rezistente şi estetice.

MB-60 permite îndoirea profilelor, precum tocuri, cercevele, baghete, pentru realizarea diferitelor tipuri construcţii în arc de cerc.

Sistemul MB-60 are un coeficient scăzut de transmitere a căldurii U – datorită compartimentelor termice speciale şi a garniturilor folosite în construcția profilului. Profilele sistemului îndeplinesc cerinţele termice ale grupei de materiale 2.1 pentru ferestre şi 2.2 pentru uşi, conform DIN 4108. Puntea termică utilizată pentru acest sistem este în forma literei omega cu lăţime de 24 mm la ferestre şi de 14 mm la uşi, executată din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Forma poliamidei crește rigiditatea profilelor în raport cu poliamidele plane şi ajută la evacuarea apei din secțiuni, asigurând în acelaşi timp o izolare termică bună indiferent de condiţiile atmosferice. Pragurile executate din HPVC şi garniturile din EPDM garantează o izolare excelentă a cercevelor pentru uşi şi asigură etanșarea la aer şi apă.

Sistemul MB-60 este perfect compatibil cu sistemele de ferestre şi uşi MB-45 şi MB-70. Această caracteristică permite utilizarea mai multor elemente compatibile din aceste sisteme (ex.: baghete comune adiacente geamului, colţare, garnituri de etanşare, garnituri adiacente geamului, garnituri de închidere, feronerie comună, închizători, balamale şi multe procese tehnologice identice, precum nituirea elementelor de îmbinare şi a transversalelor, lipirea colţarelor, tăierea diferitelor elemente, etc.). Aceasta compatibilitate unifică aspectul exterior cât şi cel interior al produselor, astfel încât ferestrele și uşile cu închidere exterioară sau interioară realizate cu sisteme diferite să fie aproape identice.

Image Image